Hoe vergroot je de kans op hét idee? Hét perfecte blog? Hét perfecte programma voor je clienten?

Het is knetterdruk in Huize van der Elst de afgelopen weken. M’n man is veel op reis en dat maakt het thuis extra druk. En de lancering van mijn boek komt er aan en er is nog veel werk te doen. Feedback geven op de redactie, beslissingen nemen over de boek cover, het promoten van de boekworkshop en nog zoveel meer. En daar ben ik druk mee. Enorm. Allemaal heel leuk en allemaal heel druk.

En dan tussen alle hectiek door is er een zeurend stemmetje dat fluistert ‘je doet het niet goed’. Want waar blijft nou die inspiratie? Eerder had ik allang weer een gaaf blog geschreven of een livestream gedaan met precies het onderwerp wat nodig was. Of had ik weer een briljant idee gehad voor een dienst of een programma of een weggever.

De inspiratie kwam niet.

Zo irritant.

En ik viel in de valkuil van wachten tot de inspiratie komt.
Wachten tot het perfecte idee om de hoek komt.
Uitkijken naar het moment dat de hemel openbreekt en het perfecte blog zich aan mij zal openbaren.

En raad eens?
De inspiratie kwam niet.

Wachten op inspiratie met een vol hoofd vol deadlines en drukte is als wachten op een mooie bloem in een verwilderde tuin, vol gegroeid met onkruid. Het kan. Tuurlijk. Maar het is niet zo aannemelijk. En als de bloem dan groeit, is de kans ook nog eens levensgroot dat je hem niet ziet door alles wat er omheen staat. Of dat je hem niet ziet, gewoon omdat je niet kijkt.

Het is er, ik voel het.

Er is een boodschap, ik heb altijd een boodschap. Er is een gesprek te voeren, ik voer altijd graag een gesprek. Er is schoonheid vrij te laten en gewoon te laten zijn. Er is drama te laten zien en gewoon te laten zijn. Er zijn grappen en punten te maken. Gewoon, omdat het zich wil tonen.

Het is er. En ik werd daar weer op zo’n mooie manier mee geconfronteerd toen ik feedback moest geven op de redactie van mijn boek. Ik moest m’n boek helemaal doorlezen en bij elke opmerking een beslissing nemen. Ik begon te lezen en te lezen en te lezen. En met elke bladzijde groeide mijn gevoel van inspiratie en flow en zelfvertrouwen.

Kijk nou toch! Dit heb ik geschreven!

Deze woorden komen uit mij, deze ideeën zijn uit mij geboren, deze zinnen heb ik geconstrueerd, deze vragen heb ik gesteld. Dit idee heb ik gehad en dit heb ik allemaal in gang gezet.

Was het altijd makkelijk? Nee! Was het altijd leuk? Nee! Kwam dit omdat ik had gewacht tot de inspiratie kwam? NEE!

Dit boek is er, al mijn blogs zijn er, alles wat ik ooit vanuit inspiratie heb gecreëerd is er omdat ik ruimte heb gemaakt en in actie ben gekomen.
Elke. Dag. Weer.

Ik heb tijd en ruimte gemaakt zodat het kon ontstaan.

Ik heb al het onkruid uit m’n tuin gehaald, stukje bij beetje. Ik heb de grond geschoffeld en zaadjes geplant. Ik heb water en voeding gegeven, samen met tijd en aandacht. Sommige bloemetjes groeide meteen goed, de andere niet. Sommige voeding werkte wel, andere niet. En met aandacht en focus en actie groeide de ene bloem na de andere. Prachtig.

Maar wat gebeurt er met je tuin als je er even geen aandacht aan geeft? Als je een paar weken even niet wiedt en zorgt en kijkt? Voor je het weet heeft het onkruid de boel weer overgenomen. En dan ZOU je kunnen denken, daar gaan we weer. MOET ik weer overnieuw beginnen.

Nope.

De basis is er en belangrijker, je weet dat je het zelf 100% in de hand hebt. Niet hoe de bloem er uiteindelijk uit zal zien, maar je weet wel hoe je de kans zo groot mogelijk maakt. Aandacht, focus en in actie komen.

Hoe vergroot je de kans op hét idee?
Hét perfecte blog?
Hét perfecte programma voor je cliënten?

Door ideeën te hebben, blogs te schrijven en programma’s te creëren.

Een meesterwerk is nooit vanuit het niks gecreëerd. Een meesterwerk is wat men ziet, maar er zijn ontelbaar onzichtbare versies aan vooraf gegaan.

Geniet van het proces, laat je inspiratie vrij en laat vooral los dat het perfect moet zijn. Want dat kan niet. Het kan pas perfect worden, als de imperfectie van alles wat er aan vooraf ging zich volledig heeft mogen laten zien.

Liefs, Divera | Dé coach voor beginnende coaches

p.s. op 16 mei a.s. geef ik dé workshop voor een schitterende praktijk en een schitterend leven. Ik leer je hoe je aandacht, focus en actie kunt combineren op een manier die knettergoed voelt.

Wat is jouw resultaat na de workshop?

Je weet precies wat jouw geïnspireerde actie is voor jouw schitterende praktijk én leven.
Je hebt concrete tools en naslagwerk die je kunt gebruiken om jouw mindset ‘in conditie’ te houden. Je hebt ervaren wat de macht en kracht is van mindset-werk en je kunt het WANNEER JE WILT inzetten.

Je krijgt hét handboek voor beginnende coaches cadeau!

Deze workshop is gebaseerd op hét handboek voor beginnende coaches. Het eerste boek dat zich volledig richt op jou als beginner in dit fenomenale vakgebied. Daarin vind je stappenplannen, checklist, tips en veel verhalen over mijn persoonlijke reis als coach en als ondernemer. Dit boek en nog veel meer zijn onderdeel van deze unieke workshop.

Ben jij erbij? Niet te lang wachten, want de plaatsen zijn beperkt. En er is een gaaf VIP pakket (nog 6 beschikbaar), lees er hier alles over.

Je las iets van mij, Divera!

Heb jij een verlangen om een verschil te maken in de wereld als coach? Zo kan ik je helpen:

  • Gratis Starterskit – Download hier
    1. Het format voor een intake gesprek.
    2. Opdrachtbevestiging mét algemene voorwaarden
    3. Vastlegging van je SMART coachdoelen, helemaal gratis. Scheelt je enorm veel zoek, knip- en plakwerk. Klik hier voor toegang tot de gratis starterskit.
  • Gratis 10 Gouden Tips voor meer Praktijkervaring – De ENIGE manier om te bouwen aan jouw zelfvertrouwen is vlieguren maken. Maar ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan, helemaal als je net begint als coach. Download hier de gratis tips om op creatieve manieren te bouwen aan jouw praktijkervaring met als resultaat een rotsvast zelfvertrouwen.
  • Gratis 303 voorbeeldvragen – Nooit meer opzoek naar de juiste vraag met deze lijst met maar liefst 303 (!) voorbeeldvragen die jij kunt gebruiken in je coachgesprekken met klanten. Download hier de PDF.