Laat je hart en je inspiratie spreken

Ik kan het niet uitleggen aan jou en al helemaal niet verklaren voor mezelf.
En man, wat maakt dat de hele boel toch ontzettend ingewikkeld.
Want hoe harder ik wil nadenken waarom ik iets wil vertellen of schrijven, komt het gewoon niet.
De reden komt niet, de verklaring komt niet, de ‘waarom’ komt niet.
En al helemaal niet in een pasklaar concept voor beginnende coaches.
Met concrete tips en feilloos passend op jouw pijn en verlangen.

Mijn hoofd weet hoe het werkt, marketing technische gezien enzo.

Maar m’n hart en m’n inspiratie doen gewoon niet mee.
En dan kan ik twee dingen doen, nee eigenlijk drie:

Ik kan gaan duwen en persen en op wilskracht een mooi stappenplan produceren. Of een geniale tip.
En ik heb nu al zolang met jullie gewerkt, ik weet precies wat ik in zo’n stappenplan moet zetten om jullie te laten ‘ooooh en aaaah’-en.

Ik kan blijven denken en zoeken naar een manier om wat ik wil schrijven en zeggen met een omweg te laten passen in iets bruikbaars voor jou als beginnende coach. Of coaches in z’n algemeen. Dat kost tijd en een enorme berg met frustratie. Want ik ZIE het niet zoals ik het wil zien. Je weet wel, gewoon lekker duidelijk met uitroeptekens, neonletters, lichtshows en zingende koren.

Of ik kan m’n hoofd uitzetten en m’n gevoel aan.

En maar zien wat er gebeurt. Mezelf laten verrassen door wat ik schrijf, mezelf laten verbazen door wat ik zeg en heel eerlijk, zo verrast ben ik niet. En zo verbaasd ook niet. Want zodra ik m’n hoofd uitzet en m’n gevoel aan, gaat het gewoon. Ik zeg, ik spreek, ik schrijf, ik vertel, ik benoem, ik betwijfel, ik bevraag en ik bewonder.

Ik kan het niet uitleggen, en misschien is dat precies de boodschap die jij moest lezen vandaag.

Soms kun je het niet uitleggen.
En wil je het niet uitleggen.

En dan kun je drie dingen doen.

En ik vraag je, ik smeek je, ik daag je uit, laat eens je hart en je inspiratie spreken.
Zet je hoofd uit en je gevoel aan.
Laat jezelf verbazen over de dromen die je hebt of de dingen die je ineens niet meer wilt.

En nee, je hoeft niet ineens alle schepen achter je te verbranden en op teenslippers de Mount Everest te beklimmen.
Het mag wel.

Liefs, Divera

p.s. herken jij dat verlangen om een verschil te maken in de wereld als coach en weet je niet waar je moet beginnen? Begin dan hier.

Je las iets van mij, Divera!

Heb jij een verlangen om een verschil te maken in de wereld als coach? Zo kan ik je helpen:

  • Gratis Starterskit – Download hier
    1. Het format voor een intake gesprek.
    2. Opdrachtbevestiging mét algemene voorwaarden
    3. Vastlegging van je SMART coachdoelen, helemaal gratis. Scheelt je enorm veel zoek, knip- en plakwerk. Klik hier voor toegang tot de gratis starterskit.
  • Gratis 10 Gouden Tips voor meer Praktijkervaring – De ENIGE manier om te bouwen aan jouw zelfvertrouwen is vlieguren maken. Maar ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan, helemaal als je net begint als coach. Download hier de gratis tips om op creatieve manieren te bouwen aan jouw praktijkervaring met als resultaat een rotsvast zelfvertrouwen.
  • Gratis 303 voorbeeldvragen – Nooit meer opzoek naar de juiste vraag met deze lijst met maar liefst 303 (!) voorbeeldvragen die jij kunt gebruiken in je coachgesprekken met klanten. Download hier de PDF.